2015. március 25., szerda

Brotia pagodula - Pagoda csiga - Jelenlegi ára: 800 Ft

Származása: Délkelet-Ázsia, Thaiföld, a Moei Folyó gyors folyású szakaszai
Megjelenés: Testhossz: 5-6 cm. Házuk színe barna, ez lehet világos vagy sötét árnyalatú is. Szerkezete kúp alakú, melyen spirálisan kiemelkedő vaskos tüskék találhatóak. Testszínük szürkés, apró világosabb foltokkal és csíkokkal tarkítva. Szemük a tapogatók tövében ülnek. A fejrész ormányszerű, amely segítségével túrja az aljzatot.
Viselkedés: Nyugodt békés, csapatban élő. Ritkán jön a vízfelszín fölé. A nap nagy részét az aljzaton eleség után kutatva tölti. Házuk ajtaja nem teljesen illeszkedik a szájadéhoz, ezért az erősen csipkelődős halak társaságát érdemes elkerülni. Táplálkozás: Változatos, de főként növényi eredetű étrend. Elfogyasztja a száraz lemezes és granulátum szerkezetű haltápokat is. Kedveli az enyhén puhára főzött répa, brokkoli, spenótlevél, darabkákat. Esetenként megrághatja vékony szálú növényeinket, ha nem jut megfelelő táplálékhoz.
Tartása: Könnyű. Vízparaméterek: édesvízi, 20-26 °C, pH: 7. 2-8 Minimum 45 literes akvárium szükséges. Fontos számukra a tiszta és magas oxigén tartalommal ellátott medence. Kedveli a gyors folyású áramlást. Aljzatként használjunk apró szemcséjű homokot és vele együtt nagyobb palakő vagy sziklakő darabokat is. Várható élettartam: 2-5 év Szaporodása: Vált ivarúak. Leszaporításuk nem jelent különösebb gondot. A sikerhez szükséges csapatban tartani őket, mivel külső ivari megkülönböztető jeleik nincsenek. A kifejlett egyedek változatos étrend mellett megajándékoznak minket utódokkal. A kis csigák 2-3 mm nagyságúak és elevenen jönnek világra. Eladási méret: "M"


Jelenlegi ára: 800 Ft

Az aukció vége: 2015-04-15 06:44
. Brotia pagodula - Pagoda csiga - Jelenlegi ára: 800 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése